Τετάρτη

Τροφική δυσανεξία:Ένας κρυμμένος εχθρός για τον οργανισμό μας

trofiki-dianexia-2-juniorsclub.gr_

Τροφική Δυσανεξία


Υπολογίζεται ότι το 40%-50% του πληθυσμού παγκοσμίως πάσχει από κάποιας μορφής τροφικής δυσανεξίας.Άλλοι ήπιας μορφή και άλλοι πιο σοβαρής.Το χειρότερο είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν το γνωρίζουν,έτσι συνεχίζουν να μην κάνουν τίποτα αυτό και να θεωρούν ότι είναι η μοίρα τους να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα χωρίς να καταλαβαίνουν ότι πολλά από αυτά συνδέονται με την τροφική δυσανεξία και τις τροφές που καταναλώνουν.
Πράγματι πολλά χρόνια σωματικά προβλήματα όπως οι πονοκέφαλοι,το άσθμα,ρινίτιδα,ιγμορίτιδα,στομαχικές διαταραχές,δυσκοιλιότητα,κυτταρίτιδα,μυαλγίες,οσφυαλγίες κ.α. ενδέχεται να συνδέονται με την τροφική δυσανεξία.
  Τι είναι η Τροφική δυσανεξία;
Πρόκειται για μια ανώμαλη και αναπάντεχη αντίδραση του οργανισμού΄μας σε κάποιες συγκεκριμένες τροφές στις οποίες για αδιευκρίνιστους λόγους παρουσιάζει αδυναμία να τις αφομοιώσει,να τις απορροφήσει και να τις μεταβολίσει. Έτσι τα συστατικά των τροφών αυτών περνάνε στην κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να ενεργοποιεί τους αμυντικούς του μηχανισμούς προκειμένου να τα καταπολεμήσει.Ήπαρ,πάγκρεας και επινεφρίδια ενεργοποιούν βιοχημικές αντιδράσεις για την καταπολέμηση του εισβολέα με αποτέλεσμα την μακροχρόνια φθορά αυτών των οργάνων.
Το κακό είναι ότι η αρνητική επίδραση των τροφών στις οποίες έχουμε τροφική δυσανεξία δεν είναι άμεση και αυτό καθιστά δύσκολη την ανίχνευσή τους.Πολλοί άνθρωποι είναι μπερδεμένοι και δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους ενεργοποιεί το πρόβλημα.Έτσι μπορεί να κατηγορήσουν π.χ. μια μπανάνα που έφαγαν πριν 1 ώρα ενώ ο εχθρός να ήταν το ψάρι που έφαγαν χθες το βράδυ!
Το καλό είναι ότι η σύγχρονη επιστήμη έχει βρει τη λύση μέσω του λεγόμενου τεστ τροφικής δυσανεξίας όπου μπορούμε να εντοπίσουμε ακριβώς ποιες τροφές μας προκαλούν προβλήματα και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες,διατηρώντας παράλληλα τον απαιτούμενο πλουραλισμό στη διατροφή μας.
Ένα τεστ τροφικής δυσανεξίας όσο και να ακούγεται υπερβολικό μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο.Είναι μεγάλο λάθος όταν υπάρχει μια τέτοια αποτελεσματική λύση να μην την ακολουθούμε αδιαφορώντας στην ουσία για την υγεία μας και για την ποιότητα της ζωή μας.
Το τεστ τροφικής δυσανεξίας εκτός των άλλων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και τους ανθρώπους που κάνουν δίαιτα και προσπαθούν να χάσουν εντοπίζοντας τις τροφές που δεν μεταβολίζονται σωστά από τον οργανισμό

 Για να σας βοηθήσουμε σας έχουμε συγκεντρώσει εδώ προσφορές για τεστ τροφικής δυσανεξίας στη Θεσσαλονίκη σε εξειδικευμένα κέντρα της πόλης.Οι τιμές των προσφορών είναι πράγματι εντυπωσιακές και ξεκινούν λίγο πάνω από 20€ όταν το συγκεκριμένο τεστ οπουδήποτε αλλού δύσκολα θα το βρείτε λιγότερο από 60€.